fotogalerie ITÁLIE Toskánsko Toskánsko - poznávací zájezd pro školy
Vzdálenost z Prahy:
Vzdálenost z Brna:

POBYTOVÁ TAXA

Většina italských letovisek postupně zavádí pobytovou taxu, která není zahrnuta v ceně pobytu. Hradí povinně se při příjezdu v hotovosti. Výši taxy najdete pod ceníkem jednotlivách ubytování v sekci Cena nezahrnuje, v případě, že se v průběhu sezóny výše taxy změní, aktuální výše je uvedena v pokynech k odjezdu.

Školní zájezd

Termín: 25.10.2024 - 30.10.2024

Cena za osobu: 8140 Kč

Cena za studenta školy: 5140 Kč

Cena za pedagoga školy: 5140 Kč

Program – orientační: 

25.10.2024 - 1. DEN: ODJEZD Z ČR Na zájezd vyjedeme od budovy školy ve večerních hodinách. Autobusem pojedeme do Itálie a zastavovat budeme jen na protažení a toalety.

26.10.2024 - 2. DEN: PISA, LUCCA - Dopoledne přijedeme do světoznámého města Pisa, původně etruského obchodního centra a později římské kolonie, nyní sídla arcibiskupa. Vyfotíme se se slavnou šikmou věží Campanile, uvidíme zde také Dóm neboli románskou baziliku s překrásným průčelím z 12. století, baptisterium s mramorovou křtitelnicí a proslulou kazatelnou, event. hřbitov Camposanto. Cestou na ubytování se krátce zastavíme v historickém městě Lucca, které je sídlem biskupa, hlavním městem stejnojmenné provincie a rodným městem Giacoma Pucciniho. V podvečer odjedeme do hotelu.

27.10.2024 - 3. DEN: FLORENCIE - galerie Uffizi, odpoledne degustace vína a tosk. produktů poblíž Montecatini Terme.

28.10.2024 - 4. DEN: SAN GIMIGNANO, SIENA - po snídani odjedeme do půvabného středověkého městečka San Gimignano se středověkými hradbami a rodovými věžemi postavené na kopci. Budeme mít možnost vystoupit na věž Torre Grossa a navštívíme náměstí Piazza del Duomo, palác Palazzo del Popolo nebo si prohlédneme fresky v románském kostelu La Collegiata. Odpoledne navštívíme město Siena, které je historicky nejvýznamnější město Toskánska s mnoha kulturními památkami. Prohlédneme si ohromující sienský dóm Santa Maria Assunta z 12. století, půvabnou gotickou radnici Palazzo Pubblico na nejkouzelnějším italském náměstí Piazza del Campo. V podvečer se vrátíme zpět na ubytování.

29.10.2024 –  5. DEN: FLORENCIE - po snídani se vydáme na celodenní prohlídku Florencie - skvostu italské renesance. Na okraji města nasedneme na tramvaj, která nás doveze přímo do centra. Během procházky městem uvidíme nejznámější památky: gotický kostel Santa Croce, Piazza della Signoria s palácem Palazzo Vecchio (s kopií proslulé Michelangelovy sochy Davida), Piazza del Duomo s honosným dómem Santa Maria del Fiore, kapli Medicejských Cappelle Medicee a další. Odpoledne budeme mít volný čas v centru města a poblíž slavného mostu Ponte Vecchio, v podvečer - předpoklad 19:00 hod. odjezd do ČR 

30.10.2024 - 6. DEN: NÁVRAT DO ČR  - domů se vrátíme v ranních - dopoledních hodinách.

Ubytování, 3 noci se snídaní, autobusová doprava, pobytová taxa, program, vjezdy do měst, pojištění

termín25.10.
30.10.
Externí účastník8 140
Pedagog školy5 140
Student školy5 140


Rezervaci zájezdu ve vybraném termínu můžete provést kliknutím na příslušnou cenu.

Cena za osobu zahrnuje: 3 noci v hotelu se snídaní formou bufetu, autobusovou dopravu, pobytovou taxu, program, vjezdy do italských měst, pojištění B Turista.

Průvodce: Lucie Frnochová

Cena za osobu nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů: 50-60 EUR

Možnost večeře za příplatek – 20 EUR italská večeře

Hotel Miro ***

https://www.hotelmiro.eu/

Možnost večeře za příplatek - 20 EUR / 1 VEČEŘE – nutno mít ale objednány všechny 3 večeře. Platba vKč u CK BELUGA předem, úhrada sdoplatkem, kurz 26, tj. 1560 Kč

K večeři je menu vždy 3 chodů s prvním chodem, druhým chodem s přílohou a míchaným salátem a dezertem.

V ceně je vždy minerální voda.




CK Beluga na facebooku