CK Beluga na facebooku

Program zájezdu

1. DEN: odjezd od budovy školy v odpoledních hodinách. Autobusem pojedeme přes Německo a Belgii a zastavovat budeme jen na protažení a toalety.

2. DEN: v noci projedeme Belgií a brzy ráno dorazíme do Francie, abychom se přeplavili trajektem do Velké Británie. Po vylodění v Doveru se vydáme severozápadním směrem do Londýna , kde se nejprve projdeme parkem ve čtvrti Greenwich. Poté se svezeme lodí po řece Temži kolem Isle of Dogs až k mostu Tower Bridge i londýnský hrad The Tower, který za svou téměř tisíciletou historii sloužil jako královský hrad, pevnost, vězení, místo poprav a nyní je domovem korunovačních klenotů. Poté se vydáme na procházku po finančním centru Londýna - oblasti The City, přejdeme Millenium Bridge a u galerie moderního umění Tate si dáme rozchod, v případě zájmu můžeme vyjet na mrakodrap The Shard. Večer odjedeme na ubytování do hostitelských rodin, kde se navečeříme a odpočineme si.

3. DEN: osobní volno, WARNER BROS STUDIOS - Dopoledne půjdeme směrem na nákupní třídu Oxford Street, Regent Street a dáme si rozchod na nákupy, focení, návštěvu Starbucs apod.:-) Odpoledne navštívíme filmové ateliéryWarner Bros Studios, kde si užijeme jedinečnou expozici o natáčení filmů o mladém kouzelníkovi. Podíváme se do Velké síně, uvidíme společenskou místnost Nebelvíru i učebnu lektvarů, nahlédneme do Brumbálovy pracovny, projdeme skrz Zapovězený les a nenecháme si ujít ani nástupiště 9 a ¾. Procvičíme si i základní dovednosti jako létání na košťatech a budeme moci ochutnat máslový ležák. Večer se vrátíme na ubytování do hostitelských rodin, navečeříme se a pokusíme se o anglickou konverzaci.

4. DEN -

5. DEN: LONDÝN - WESTMINSTER Poslední den v Anglii vyrazíme opět do centra Londýna. Čeká nás procházka místy, která se nejvíce zapsala do historie města: uvidíme Buckingham Palace, náměstí Trafalgar Square, Piccadilly Circus a Leicester Square, čínskou čtvrť Soho aj. Dále navštívíme fotbalový stadion Chelsea FC nebo Arsenal FC, Wimbledon Lawn Tennis Museum. Večer odjezd z Londýna do přístavu Dover, kde se nalodíme na noční trajekt a odplujeme do Francie.

6. DEN: Přes noc projedeme Francií, Belgií a Německem a zastavovat budeme opět jen na protažení a toalety. Zpět ke škole přijedeme v odpoledních hodinách.