CK Beluga na facebooku

1. den 

Odjezd na školní zájezd ve večerních hodinách od školy.

2. den 

Lucemburk (UNESCO) – jedno z nejmenších a zároveň nejstarších hlavních měst Evropy. Prohlídka centra města – hradby, katedrála Notre Dame, pod kterou se nachází krypta českého krále Jana Lucemburského, velkovévodský palác, náměstí Jana Palacha. V případě zájmu zastávka ve čtvrti Kirchberg, kde sídlí sekretariát Evropského parlamentu, Soudní dvůr a Evropský účetní dvůr. Brusel – tzv. „hlavní město Evropy“, sídlo Evropského parlamentu, Evropské rady a Rady EU. Grande Place – jedno z nejpůvabnějších náměstí na světě s bohatě zdobenými cechovními domy a dominantní radnicí, zájemci se mohou vyfotit u známé sošky čurajícího chlapečka Mannekenpis a jeho protějšku Jaenneke Pis. Ubytování. 

3. den 

Brusel – pokračování prohlídky – možnost návštěvy Atomia – model molekuly železa 165 miliardkrát zvětšený a Mini Europe – miniatury významných evropských staveb (v měřítku 1:25), více než 300 objektů zpracováno do nejmenších detailů, alternativa - přejezd do Liege. Ubytování.

Muzeum Corpus, jehož prohlídka nás provede po celém lidském organismu v nadživotní velikosti.

4. den

Amsterdam (UNESCO) – nádherné město nazývané „Benátkami severu“ pro své malebné uličky a kanály (grachty), prohlídka historického centra, náměstí Dam, květinový trh. Zaanse Schans v Zaandamu – skanzen vesnice, dřevěné domky a větrné mlýny ve stylu 17. - 18. století, tradiční výroba dřeváků a znamenitých holandských sýrů. Společně se projedeme i lodičkou po kanálu.

V podvečerních hodinách odjedeme zpět do ČR.

5. den

Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.