CK Beluga na facebooku

NOVINKA 2019


Kanárské ostrovy - ráj na zemi?

V době, kdy v našich zeměpisných šířkách vládne zamračené zimní počasí, provázené deštěm, sněhovými přeháňkami, námrazou a plískanicemi, na Kanárských ostrovech panuje doslova ráj na Zemi s příjemnými dvacetistupňovými teplotami. Horké slunce, rozpálené pláže a blankytné moře je ideální kombinace nejen na léto; v případě Kanárských ostrovů je dostupná třeba v lednu. Není proto divu, že si tento čarovný kout světa pro sebe objevili turisté, kteří touží alespoň na pár dní či týdnů opustit chladné domoviny a oddávat se zlatým slunečním paprskům uprostřed běsnící zimy. Právě v tomto období jsou totiž Kanárské ostrovy díky svým příznivým povětrnostním podmínkám tolik oblíbenou destinací. Avšak nejen tehdy. Do této kouzelné oblasti lze vyrazit prakticky kdykoliv během roku, neboť klima je tu celoročně více než přátelské.

Rozhodně bez zajímavosti není ani kanárský venkov, který má své nezaměnitelné kouzlo, tolik odlišné od míst určených ke klasické dovolené. Pokud nejste zrovna příznivci přeplněných pláží a hlučných resortů přecpaných turisty, ale naopak toužíte po naprostém klidu a poznávání běžného života na ostrově a přírody, ubytujte se v rodinném penzionu nebo statku mimo letoviska.

Aktivity, sport aneb co na Kanárských ostrovech

Ať už při pobytu na Kanárech bydlíte kdekoliv, můžete se směle oddávat veškerým prázdninovým aktivitám, které ostrov nabízí. A není jich málo. Jejich největší výhodou ale je, že se dají pěstovat 365 dní v roce, a to díky celoročnímu krásně teplému počasí. Na své si přijdou opravdu všichni. Jestliže máte rádi dlouhé procházky nebo pěší turistiku, vydejte se po ostrovních pěšinách křížem krážem na průzkum. Stejně tak můžete učinit z koňského hřbetu nebo ze sedla jízdního kola či motocyklu. Ti, kteří preferují trochu adrenalinu v žilách, nechť využijí množství skal, které doslova čekají na své zdolání houževnatými horolezci. A přesný opak, tedy sestup do hlubin, zase potěší potápěče. K dispozici jsou zcela běžně potápěčské kurzy, takže i v případě, že ještě s tímto sportem nemáte zkušenosti, není problém si zaplatit instruktora a dát se do toho.

Ale to stále není všechno. Ještě totiž zbývá jedna z aktivit, která vám doslova vezme dech. Z ptačí perspektivy jsou totiž Kanárské ostrovy snad nejkrásnější. Proleťte se vzduchem prohřátým slunečními paprsky nad mohutnými horami a bílými plážemi, kochejte se nad mořem, které hraje snad všemi odstíny modře a tyrkysu. K oblíbeným vzdušným sportům tady patří hlavně paraglading.

V sezóně 2019 Vám představujeme ostrov Gran Canaria.

GRAN CANARIA

Zveme vás na pohádkový ostrov Gran Canaria! Letecky se dostanete z Prahy či z Mnichova do hlavního města Las Palmas a odtud jen cca 30 minut autem či naším transferem do příjemných letovisek Puerto Rico a Playa Amadores.

Nejdříve pár informací k ostrovu - malý kontinent, v nímž najdete vše, co je třeba k učinění speciálního dne. Můžete se plavit lodí a pozorovat velryby, chodit po lese mezi borovicemi Kanárských ostrovů, bavit se v aquaparku, procházet se po nákupních ulicích, navštívit muzea... nebo, relaxovat na klidné pláži.

Co dnes chcete dělat? Na Gran Canaria je všechno možné.

Nabízíme vám dovolenou v apartmánech bez stravy nebo v apartmánech s polopenzí, vždy s plným hotelovým servisem, aby vaše pohodlí bylo perfektní a zážitek z dovolené maximální.

Doporučujeme využít naší nabídky zapůjčení aut, díky blízkosti ostatních letovisek lze každý den objevovat nové a nové - cca 15 km písečné duny a centrum v Maspalomas, 7 km do aquaparku Lago Taurito v Taurito a pláž s černým pískem, 5 km na pláže v Puerto Rico, 10 km do Puerto de Mogan za nákupy a potápění u útesu, cca 30 km do vnitrozemí na plantáže Aloe Vera a skvělý výhled z nejvyšší hory ostrova, 30 km do Las Palmas s nejnovějším akváriem Poema del Mar a spoustou dalších atrakcí (Angry Birds Fun Park v Puerto Rico nebo Palmitos Park).

GOLF

Nesmíme zapomenout ani na golfové hřiště poblíž Playa Amadores - Anti Tauro - úžasné hřiště fungující celoročně, díky příjemně mírnému klimatu a místní provoněné krajině. Toto osmnácti jamkové hřiště se nachází na jihu ostrova mezi velkolepou krajinou palem, jezer s křišťálově čirými vodami a sopečných hor.

Hřiště navrhlo více návrhářů, a to von Hage, Smelek a Baril, nabízí perfektní rovnováhu mezi krásou a vyzývavostí. Anfi Tauro je jeden ze slavných příkladů jejich vyjímečného stylu, elegance a krásy. Například na 9. jamce je nezbytné odpálit míč přes dech-beroucí jezero pokrývající celou oblast mezi trávníkem a tee.

Tak objevujte v roce 2019 s námi:-)



Fotogalerie